banner

NOVINKY

arr3PROVOZNÍ DOBA PRODEJNYPondělí: 9:00 - 12:00, 13:00 - 16:00 Úterý: 9:00 - 12:00, 13:00 - 16:00 Středa: 9:00 - 12:00,... arr3ZAPŮJČENÍ ŠKUBAČKY 300 Kč / denJiž tři roky umožňujeme našim zákazníkům pronájem škubačky na drůbež na celý den za 300 Kč. Pro... arr3CHYTRÁ DESINFEKCEChytrá desinfekce   Na náš email dostáváme velice často otázky, od chovatelů nejen křepelek, ale i...

ZBOŽÍ V AKCI

naše cena 59,00 Kč
do košíku:
naše cena 22,00 Kč
do košíku:

KONTAKTY

Tereza Dudková
Staré Město 103
792 01 Bruntál
tel: +420 776 049 499
napište nám
Pavel Dudek
+420 608 950 955

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

naše cena 330,00 Kč
do košíku:

RECEPTY - SPECIALITY

OSTATNÍ RECEPTY NALEZNETE V SEKCI KE STAŽENÍ

 

Křepelka ochucená středomořskými bylinkami

Doba přípravy: 30 min.

Ingredience (pro 2 osoby):

-          4x křepelky

-          1x palička česneku

-          4x cibule

-          bazalka, oregano, rozmarýn, tymián, petržel (čerstvé nebo sušené – půl lžičky od každého)

-          sůl, pepř, olej

-          cherry rajčata

 

Postup:

 

Pomažte křepelky bylinkami smíchanými se solí, pepřem a s troškou oleje. Takto obalené křepelky osmahněte zlehka na pánvičce na mírném ohni. K zlehka osmaženým křepelkám po chvíli přidejte nakrájenou cibuli na měsíčky a stroužky česneku nakrájené na půlku. Když cibule a česnek získají zlatavou barvu, přidejte 1 lžíci panenského olivového oleje, zvyšte teplotu na maximum a vše smažte za stálého míchání po dobu cca 5 min. (až cibule s česnekem získají hnědou barvu). Cherry rajčata nakrájejte na měsíčky, dozdobte bazalkou a přidejte osmažené maso s cibulí a česnekem.

 

Nutriční komentář:

 

Křepelka je bohatá na proteiny a má nízký obsah tuku. Představuje vynikající množství vitaminů skupiny B (viz. Informace o křepelčím mase)

 

Česnek a cibule obsahuje sirné aminokyseliny a selen. Tyto látky mají vliv na detoxikační proces organismu a na obnovu tkání. Selen mimo jiné je důležitý pro kardiovaskulární systém. Jeho nedostatek v těle zvyšuje riziko infarktu myokardu a cévních onemocnění. Nedostatek selenu v  potravě těhotných žen může nepříznivě působit na vývoj plodu. Selen funguje v organizmu jako antioxidant, který likviduje volné radikály, a tím snižuje riziko vzniku rakovinného bujení.

 

Koření a bylinky mají velký vliv na naše zdraví a jejich použití je doporučeno v každodenním zdravém stravování. Rozmarýn, tymián, oregano, petržel a bazalka nám pomáhají při trávení potravy a usnadňují náš krevní oběh.

 

Rajčata poskytují antioxidační pigmenty a vitamíny (zejména vitamin C).

 

 

 

 

Žampiony s křepelčí čepičkou

 

Doba přípravy: 15-20min.

Ingredience (pro 2 osoby):

-          4x žampiony

-          4x křepelčí vejce

-          Sůl

Postup:

 

4 větší žampiony omyjeme a odstraníme jim „nožky“ (obrázek 1).Poté do jejich klobouku rozbijeme jedno křepelčí vejce (obrázek 2). Osolíme a vložíme do trouby, kterou nastavíme na 200 stupňů. Jakmile uvidíme, že vejce nabilo objemu, vyjmeme z trouby (obrázek 3) Záleží na každém z Vás, jakou konzistenci bude mít žloutek. Ten může být tzv. na měkko nebo na tvrdo.

 

Obrázek 1

 

Obrázek 2

 

Obrázek 3

 

 

Nutriční komentář:

Výhody křepelčího vejce snad již nemusíme zmiňovat. Doplníme jen, že žampion je bohatý na vitamíny z řady B, vitamín D, selen, fosfor a měď, hořčík a bílkoviny. Obsahuje jen velmi málo tuku a soli. Žampiony se doporučují při redukčních dietách. Fosfor má příznivý vliv na zuby a v kosti. Selen je důležitý pro kardiovaskulární systém. Jeho nedostatek v těle zvyšuje riziko infarktu myokardu a cévních onemocnění. Nedostatek selenu v  potravě těhotných žen může nepříznivě působit na vývoj plodu. Selen funguje v organizmu jako antioxidant, který likviduje volné radikály, a tím snižuje riziko vzniku rakovinného bujení.

 

Vařená čočka s křepelkou

Doba přípravy: 55 min.

Igredience (pro 2-3 osoby)

-          150g čočky

-          1x křepelka

-          50g uzené slaniny

-          1x cibule

-          2 stroužky česneku

-          1 mrkev

-          1 bílá část pórku

-          1 litr vody či vývaru

-          bobkový list

-          rozmarýn

-          olej a sůl

-          2 lžíce sherry

Postup:

Na kostičky nakrájenou slaninu osmažíme do zlatova, poté přidáme nakrájenou cibuli na malé kousíčky. Jakmile nám cibulka zezlátne, přidáme celý očištěný česnek, mrkev, bílou část pórku a bobkový list (obrázek 1). Lehce podusíme a pak přidáme vodu nebo vývar, přidáme čočku a přivedeme k varu (obrázek 2). Jakmile směs začne vřít, snížíme teplotu zhruba na polovinu a přidáme snítek rozmarýnu. Poté vaříme cca 30 min.do změknutí čočky. Jakmile budeme mít čočku měkkou, vyndáme bobkový list s vavřínem a hrnec sundáme z plotny. Vyndáme česnek, mrkev a bílou část pórku, dáme jej do mixéru a rozmixujeme. Pokud je pyré příliš tuhé konsistence přidáme trochu vývaru nebo vody, popř. osolíme či opepříme (obrázek 3). Teď už nám zbývá jen osmažit křepelky na olivovém oleji. Na polovic porcovanou křepelku restujeme po obou stranách, až nám vznikne křupavá kůrčička (obrázek 4). Poté křepelku polijeme sherry a krátce smažíme. Nakonec křepelku i se sherry přidáme do čočkové směsi a přivedeme k varu. Tak se nám všechny chutě krásně spojí. Servírujeme s pyré (obrázek 5).

 

Obrázek 1

 

Obrázek 2

 

Obrázek 3

 

Obrázek 4

 

Obrázek 5

 

Nutriční komentář:

Křepelka je bohatá na proteiny a má nízký obsah tuku. Představuje vynikající množství vitaminů skupiny B (viz. Informace o křepelčím mase)

 

Čočka obsahuje mnoho bílkovin a esenciálních aminokyselin, je také bohatá na sacharidy a tím pádem dokáže dobře zasytit. Čočka se dlouho rozkládá ve střevech a tak je tedy bohatě zásobuje krevním cukrem a glukózou. Má vysoký obsah vitaminů skupiny B, fosforu, hořčíku, vápníku, síry, železa, draslíku a selenu. Obsahuje také enzymy, organické kyseliny a lecitin. Je vhodná pro ženy s menstruací, protože dodává železo, které uniká při ztrátě krve. Rychle nás zasytí bez přemíry kalorií a odvádí tekutiny z těla, takže je vhodná pro snižování nadváhy. Čočka mimo jiné:snižuje obsah cukru v krvi, uvolňuje zácpu, pomáhá při chudokrevnosti.

 

Česnek obsahuje sirné aminokyseliny a selen. Tyto látky mají vliv na detoxikační proces organismu a na obnovu tkání. Selen mimo jiné je důležitý pro kardiovaskulární systém. Jeho nedostatek v těle zvyšuje riziko infarktu myokardu a cévních onemocnění. Nedostatek selenu v  potravě těhotných žen může nepříznivě působit na vývoj plodu. Selen funguje v organizmu jako antioxidant, který likviduje volné radikály, a tím snižuje riziko vzniku rakovinného bujení.

 

Pórek má vysoký obsah minerálních solí, železa a vitamínu A, C.