banner

NOVINKY

arr3PROVOZNÍ DOBA PRODEJNYPondělí: 9:00 - 12:00, 13:00 - 16:00 Úterý: 9:00 - 12:00, 13:00 - 16:00 Středa: 9:00 - 12:00,... arr3NENÍ SKLADEM...Vážení zákazníci,   produkty z našeho eshopu, které nejsou skladem jsme schopni naskladnit do 2-7... arr3ZAPŮJČENÍ ŠKUBAČKY 300 Kč / denJiž tři roky umožňujeme našim zákazníkům pronájem škubačky na drůbež na celý den za 300 Kč. Pro... arr3CHYTRÁ DESINFEKCEChytrá desinfekce   Na náš email dostáváme velice často otázky, od chovatelů nejen křepelek, ale i...

ZBOŽÍ V AKCI

naše cena 55,00 Kč
do košíku:

KONTAKTY

Tereza Dudková
Staré Město 103
792 01 Bruntál
tel: +420 776 049 499
napište nám

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

naše cena 330,00 Kč
do košíku:

NAŠE CHOVNÁ STANICE
Naše chovná stanice, jak to všechno začalo...

Křepelky jsme začali chovat v roce 2012, z počátku jsme toho o křepelkách moc nevěděli, a tak jsme se učili metodou „pokus omyl“.  Začínali jsme s pár křepelkami, které pokrývaly rodinnou spotřebu vajec a masa. Obojí nás velmi nadchlo, sousedé a známí začali projevovat zájem a tak poptávka po vejcích a mase rychle rostla. Bylo zřejmé, že musíme chov rozšířit.

Pustili jsme se proto do líhnutí. Začátky byly krušné, protože se nám nedařilo. I když se na první pohled může zdát, že líhnutí je jednoduchý proces, při kterém vložíte oplozené vejce do líhně a za 15-17 dnů Vám vyskáčou malé křepelky, není tomu tak. Každá líheň má svá specifika, a je třeba neustále zkoušet, co ano a co ne. Díky internetu a neustálým konzultacím s jinými chovateli jsme tomu postupně přišli na kloub a dnes už líhneme bez větších obtíží. Oplozená vejce dodáváme po celé republice a máme velmi dobrou líhnivost.

Existuje celá řada webů poskytujících informace o chovu křepelky japonské a o konzumaci  a výhodách křepelčích vajec a masa. Také náš web Vám tyto informace nabízí. Zdůrazňujeme, že my vycházíme z našich vlastních zkušeností. Můžeme Vám zaručit, že naše křepelky v sobě nemají žádné antibiotika ani éčka. Křepelky krmíme kvalitním krmivem, takže jsou z nich zdraví a plodní jedinci. V současnosti máme v průměru 80% úspěšnost při líhnutí oplozených vajec, tzn., že ze 100 oplozených vajec vylíhneme 80 jedinců, ze kterých nám uhyne nanejvýš 10-15 líhnutí a odchov. Navíc jsme živým důkazem toho, že křepelčí vejce a maso jsou malým zázrakem. Vědomí, že pouhých 10 křepelek poskytne denně vejce k vynikající snídani naší rodině, nás utvrzuje v tom, že naše rozhodnutí pro křepelky japonské byl skvělým krokem vpřed a vřele ho doporučujeme všem novým zájemcům o chov tohoto drobného ptáčka.

 

I když je chov křepelek japonských ve světě oblíbený a dosti hojný, u nás v ČR toho o tomto druhu víme pořád velmi málo. Mnoho lidí zastává názor, že křepelčí vejce jsou příliš malé a že nestojí za to je loupat. Křepelka samotná se nám zdá malinká a vykuchat ji, je pro nás zbytečně moc práce. A proto tedy většina lidí o chovu křepelek japonských neuvažuje. Pravdou ovšem je, že loupání křepelčích vajec je otázkou zručnosti, a že vysoké nutriční hodnoty masa nám tu práci mnohonásobně zaplatí. Navíc, křepelčí vejce a maso patří k delikatesám kuchyně. Byť je ptáčkem malým, křepelka japonská nám může nabídnout mnoho: v šesti týdnech svého života je už pohlavně dospělá, a každý den Vám snese minimálně jedno vejce. Na sklonku nosného života Vám navíc poskytne své výživné a jemné maso. K dalším výhodám chovu křepelky japonské patří i její nenáročnost na místo. Její chov je možný dokonce i ve městech.

 

Naučili jsme se nikomu nevnucovat výhody konzumace křepelčích vajec či masa. Necháváme na každém, ať si zhodnotí sám, zda je lepší nakupovat maso a vejce v marketech či přímo od malých chovatelů. Faktem ale je, že potraviny, které nabízí dnešní trh, nám nedávají to, co by měly, a proto se nemůžeme divit, když naše tělo nefunguje, tak jak bychom si představovali. Doufáme tedy, že naše stránky Vám poskytnou všechny potřebné informace o chovu křepelky japonské a že se neomezíte pouze na koupi vajec v obchodních řetězcích, ale že se připojíte k nám chovatelům a rozšíříte tak obecné povědomí o výhodách konzumace křepelčích vajec a masa. :)